Västerbottenostgratinerad koljafilé

En smakrik och smidig rätt att låga med allt i en och samma form! Västerbottenostgratinerad koljafilé med ugnsrostad sparris och Sjöfolkets stenbitsrom. Servera gärna tillsammans med potatis av något slag.

Ingredienser

4 personer

800 g koljafilé
4 dl creme fraiche
200 g riven Västerbottenost
2 knippe grön sparris
100–150 g stenbitsrom
ca 20 g hackad gräslök
Rapsolja
Salt & peppar
Din favoritpotatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader.

Pensla en strörre ugnsfast form med rapsolja, vik koljafiléerna och lägg dem i ena sidan av ugsnformen (spara plats för sparrisen). Salta och peppra fisken.

Blanda creme fraiche och riven Västerbottenost, lägg röran som ett täcke över koljafiléerna. Gratinera fisken i ugnen tills att osttäcket fått fin färg och fisken nått en innertemperatur på 46 grader (ca 15 min, den kommer eftergå ett par grader efter att den kommit ut ur ugnen).

Under tiden fisken är i ugnen; gnid in sparrisen i lite olja, salta och peppra. När fisken varit inne i ca 7-10 min tar du ut formen och lägger ut sparrisen på den tomma delen av formen. Ugnsrosta sparrisen tills att fisken är klar.

Vid servering, ringla Sjöfolkets stenbistrom över fisken och strö över hackad gräslök.

Servera tillsammans med din favoritpotatis. Exempelvis kokt färskpotatis (hittar du i vår kyldisk), potatispuré eller varför inte råstekt potatis  – du väljer!

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken