Panerad spättafilé med Skagenröra & smörbrynta ärtor

Njut av frasigt stekt spättafilé tillsammans med vår egen Skagenröra och smörbrynta ärtor, serveras tillsammans med ugnsrostad potatis.

Ingredienser

4 personer

600-800 gr spättafile
2 ägg
2 msk vetemjöl
200 g pankoströbröd
0,5–1 dl rapsolja
1 kg Potatis
400 g Sjöfolkets Skagenröra
Citron
Färsk dill
300-400 g gröna ärtor
100 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Ta fram ärtorna ur frysen och låt tina. 

Tärna potatisen grovt, ringla över rapsolja och blanda runt, salta och peppra och ställ därefter in i ugnen på 200 g i 25-30 min.

Häll upp vetemjöl på en tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Salta och peppra fisken, vänd filéerna i mjölet och doppa därefter i äggen och vänd dem slutligen runt i pankostöbrödet. Stek fisken på medelhög värme i rikligt med rapsolja tills de är gyllenbruna, lyft av från stekpannan och lägg åt sidan.

Bryn smöret och häll därefter i ärtorna, vänd runt i det varma smöret, salta och peppra.

När potatisen är klar är det dags att servera! Lägg upp potatisen på tallrikar, lägg på den frasiga fiskfilen, klicka ut Skagenröran, skeda upp ärtorna och toppa med en citronskiva och färsk dill.

Dags att njuta – smaklig måltid!

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken