Om Sjöfolket på Österlen

Skillinge rökeri

Traditionellt fiske

Vi finns och verkar på en plats där fisket alltid varit en stor del av livet och orten. Nästan alla i vår omgivning har en historia som rör havet och fisket. Österlens fiskelägen och dess lokala fiskare har genom historien spelat en viktig roll för vår bygds utveckling.

Förädlingsmetoder som rökning, saltning och syrning gjorde det möjligt för tidigare generationer att äta näringsrik mat även då vår och sommarsäsongen var förbi och de mörka karga vinterstormarna tog vid. Det gav också sjömän, möjlighet att hålla sig vid god vigör under långa seglatser.

Färsk fisk från båt till tallrik

För oss som finns kvar i bygden och fortfarande lever i näringen är det därför viktigt att kunna erbjuda färsk fisk direkt från båt till tallrik. Vi har med tiden utvecklat ett ödmjukt och hållbart band mellan fiskare och konsumenter, det är vi stolta över.

Våra rökta produkter från vårt eget rökeri, röks på ett hållbart sätt och förädlas utan konstgjorda aromer och kemikalier. Det får ta lite längre tid, och volymen blir inte så hög, men vi använder ett hantverk vi stolta över och som vi vet även är bra för hälsan.

delikatesser, röror och såser
ballong invingning sjöfolket

Varumärket Sjöfolket

Ägs av familjeföretaget Skillinge Fisk-Impex AB med rötter i Skillinge och Simrishamn.

Sjöfolket är idag en fiskrestaurang- och fiskbutik som förädlar och säljer fiskprodukter, både närfångat och fisk och skaldjur från bland annat Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Sjöfolket är också namnet på alla de produkter som vi säljer till andra livsmedelsbutiker runt om i södra Sverige.

Njut av våra lunch i vår restaurang

I restaurangen serverar vi vällagade luncher gjorda av riktigt färska råvaror. Allt från sushi till lokal piggvar och traditionella sillamackor, komponerade tillsammans med lokala råvaror ofta efter säsong.

Vi vill inspirera till att våga äta fisk ofta och på ett varierat sätt.

Sjöfolkets sushi
Njut av lunchen i vår fiskrestaurang med rabatt för barnfamiljer

Du bidrar till en levande landsbygd

Vår filosofi går ut på att erbjuda färsk och förädlad fisk, fiskat och förädlat på ett hållbart sätt som säkerställer att även våra barn och barnbarn skall kunna njuta av färsk fisk.

För oss är det även viktigt att den lokala näringen skall kunna överleva och utvecklas in i framtiden. Genom att handla våra produkter bidrar du till en levande sprudlande landsbygd idag och imorgon.

Välkommen till Sjöfolket!

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken