Ugnsbakad långafilé med chimichurri

Ingredienser

Rotfrukter:
Morötter, 4 st medelstora
Rotselleri, ett halvt huvud
Palsternacka, 4 st
Rödbetor, 4 st

Fisk:
800 gr långafilé
1 klick smör
Salt
Peppar

Chimichurri:
Färsk persilja, ett knippe
Färsk dill, ett knippe
Färsk basilika, en halv kruka
Färsk timjan, 3-4 kvistar
Olivolja
Vitlök, 2 st
Lime, 1 st
Flingsalt

Gör så här:

Skala och skär därefter rotfrukterna i ca 2×2 cm, blanda salt, peppar och olivolja, ringla över rotfrukterna. Baka dem i 200 grader i ca 15 minuter. Ta därefter ut rotfrukterna, sänk ungstemperaturen till 100 grader. Ta fram en ugnsfast form, salta och peppra långafilén, lägg ut fisken i portionsbitar, klicka på en klick smör och när ugnen kommit ner till 100 grader, sätt in ungsformen och baka tills innertemperaturen är 47 grader, eller tills köttet är vitt och faller lätt isär. Finhacka örterna till chimichurrin, blanda i flingsalt, olivolja, pressad vitlök, saften och zest av limen, blanda ihop och ställ så länge åt sidan. När det är ca 5 minuter kvar tills fisken är klar, sätt återigen in rotfrukterna. Ta ut rotfrukterna i samband med att fisken är klar. Portionera ut chimichurrin över fisken, servera tillsammans med rotfrukterna. Toppa gärna med picklade rödlök.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken