Sesamlax & wokade äggnudlar
Enkel men smakrik rätt med sesamlax, äggnudlar och pak choi, chili, lime, vitlök och oystersås.
Ingredienser
4 personer
700–800 g laxfilé
500 g äggnudlar
2 dl oystersås
2 st schalottenlök
4 st vitlöksklyftor
4 st pak choi
2 st spansk röd peppar
1 dl svarta & vita sesamfrön
1 st lime
Salt & peppar
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra laxfilén och rulla den i vita och svarta sesamfrön. Lägg laxfilén i en ugnsform och tillaga den mitt i ugnen till ca 45 grader innertemperatur.
Koka äggnudlarna i saltat vatten och kyl ner. Hacka schalottenlök, vitlök, chili och skiva pak choi. Bryn grönsakerna på medelhög värme tills de fått fin färg.
Blanda i oystersås, äggnudlar och bryt i den färdiga laxen i stekpannan. Låt det gosa runt i 1–2 minuter. Slutligen pressa över limesaft.
Garnera med koriander, ät och njut!