Limemarinerade räkor, sojamayo & pankokrisp
En frisk och krispig förrätt att avnjuta i sommarvärmen!
Ingredienser
4 pers
Limemarinerade räkor
400 g handskalade räkor
2 st lime
2 st strimlade chili’s
2 st vårlök
Soyamajo
2 äggulor
4 dl matolja
2 vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
2-3 msk soja
Pankokrisp
2 dl panko
Smör
Olja
Salt & peppar
Ingefärsgurka
1/2 gurka
Ingefära efter smak
Färdigt att avnjutas!
Gör så här:
Låt räkorna rinna ur lagen. Blanda limeskal och limesaft tillsammans med räkorna. Tillsätt strimlad chili och vårlök.
Soyamajo: Blanda äggula, riven vitlök, vitvinsvinäger & soja i en bunke. Använd elvisp och häll långsamt ned matolja under tiden som äggblandningen vispas.
Pankokrisp: Hetta upp panko i en stekpanna. Häll i smör, olja & panko. Rosta tills flingorna blir gyllenbruna. Salta & peppra.
Gör till sist i ordning ingefärsgurkan. Hyvla gurka tunt och marinera tillsammans med ingefära i ca 10 min.