Bali fishtaco
Snabb vardagsmiddag som funkar för alla i familjen, fullproppad med godheter.
Ingredienser
600–800 g torskfilé
Panko ströbröd
Neutral olja ex. majs
Avokado
Tomat
Chili (valfritt)
Gurka
Lime
Koriander
Kimchimajo (finns hos Sjöfolket)
Tortillabröd
Gör så här:
Skär torskfilén till lagom stora bitar/ strimlor. Dubbelpanera i följande ordning: mjöl, ägg och panko.
Mosa avokadon i en skål och pressa i lime, salta och peppra tills du tycker smaken är perfekt.
Finhacka tomat, gurka och eventuellt chili, lägg i en skål.
Hacka koriandern grovt.
Häll upp kimchimajon i en skål.
Värm tortillabröd enligt anvisningarna på paketet
Stek den panerade fisken i neutral olja på ganska hög värme för att få en knaprig yta, passa så att den inte bränns.
Servera i skålar och låt alla bygga ihop sin perfekta vardagstaco.
Dryckestips! En stor solvarm kokosnöt med lite pressad lime!
Lycka till!