Svart pasta med vongolemusslor & tigerräkor
Ett riktigt helgrecept med vongolemusslor och tigerräkor som blir riktigt läckert både för öga och gom med svart spagetti!
Färska vongolemusslor tar vi hem vid beställning och den svarta spagettin hittar du i vår delikatesshylla.
Ingredienser
4 personer
Gör så här:
Tina tigerräkorna. Finhacka vitlök, chili och scharlottenlök. Koka pastan i väl saltat vatten i 5 minuter. Under tiden pastan kokar: bryn vitlök, chili och scharlottenlök i rikligt med olivolja på medelhög värme.
Tillsätt därefter vongolemusslorna samt tigerräkorna, rör runt, slå på en skvätt vitt vin, salta och peppra och låt puttra 1-2 min (med lock på) tills att musslorna öppnat sig.
Häll av pastan och blanda med skaldjursmixen, tillsätt rikligt med finhackade örter såsom persilja, basilika och dill.
Buon appetito!