Stekt sillfilé & potatispuré med brynt smör
Njut av en riktig klassiker! Knaprigt stekt sillfilé, potatispuré och här med brynt smör som höjer smaken ytterligare. Enkelt att göra och dessutom inte allt för dyr.
Ingredienser
4 personer
600 g sillfilé
1 ägg
ca 1,5 dl vetemjöl
ca 2 dl Sjöfolkets ströbröd
100 g smör, brynes
1 kg mjölig potatis
ca 2 dl mjölk
3 msk smör, att steka i
rapsolja, att steka i
salt
peppar
Gör så här:
Koka potatisen. Bryn smöret.
Klipp bort ryggfenan på sillfiléerna med en sax. Salta och peppra fisken. Vänd sillfiléerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i Sjöfolkets ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek strömmingarna på mediumvärme i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.
Vispa den avrunna och mjuka potatisen med varm mjölk, tillsätt det brynta smöret och vispa till ett slätt och luftigt mos.
Smaka av med salt och peppar.
Servera sillfiléerna och potatismoset tillsammans med rårörda lingon och pressgurka.
Smaklig måltid!