Smörstekta marulkskotletter med färskpotatis, sparris & örtsås
Ingredienser
4 personer
4 st marulkskotletter á 200 g/st
600 g svensk färskpotatis
1 knippe färsk dill
1 bunt sparris
Sjöfolkets örtsås
Rapsolja
Smör
Salt & peppar
1 citron
Gör så här:
Koka potatisen mjuk i väl saltat vatten tillsammans med avskurna dillstammar från dillknippet i 15-20 min.
Ta fram en stekpanna och häll i en skvätt rapsolja och en klick smör. Salta och peppra fisken och stek den på medel till hög värme i cirka 1–2 minuter per sida.
När fisken har nått 46 grader; lyft av den från stekpannan (kolla med stektermometer för att vara säker, fisken kommer att eftergå 2 grader och blir då perfekt).
Lägg i ytterligare en rejäl klick smör i stekpannan samt sparrisen och råstek den. När den blivit lite mjuk och go, pressa då ner en klyfta citron och vänd runt.
Lägg upp fisken på tallrikar, toppa den med sparrissmöret från stekpannan, lägg på den råstekta sparrisen, nykokt färskpotatis och Sjöfolkets örtsås, garnera med dill och en citronklyfta.