Pestobakad koljafilé med ljuvlig tomat- & grönsakssås

Kolja, en torskfisk med ett delikat kött som sticker ut bland andra vita saltvattensfiskar. Koljafilén är nästintill genomskinlig och när koljan tillagas blir den skinande vit och fast i köttet.

Kolja är rik på
– protein
– jod
– vitamin b12
– kalium
– selen

Med andra ord, en riktigt näringsrik fisk man bör äta mycket av! Här bjuder vi på ett enkelt och smakrikt recept. Vill man addera kolhydrater till så kan man så klart göra det. Till exempel nykokt potatis.

Ingredienser

4 personer

800 g koljafilé
1 burk BioOrto pesto
(finns i vår kolonialhylla)

Tomat & grönsakssås
4 st scharlottenlökar
4–5 st vitlöksklyftor
1 burk BioOrto handskalade
tomater (finns i vår kolonialhylla)
1 dl torrt vin
1 st blomkålshuvud
1 st broccoli

Pankokrisp
50 g panko
2 msk rapsolja
Salt & svartpeppar

Vid servering:
Nyriven parmesanost i
önskad mängd

Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen på 100 grader.

Finhacka scharlottelök och vitlök, låt svettas på medelvärme dels löken är blank och nästan genomskinlig, häll i de handskalade tomaterna och vinet. Koka på medelvärme i 10–15 minuter, mixa därefter såsen med en stavmixer. Lägg därefter  i små buketter av blomkål och broccoli, låt puttra i tomatsåsen i 5-10 minuter, tills de börjar mjukna, smaka därefter av med salt och svartpeppar.

Vik koljafilen en gång och lägg den i en ugnsform, bred på peston, ställ in i ugnen och låt gå 10-15 minuter eller tills fisken är vit (runt 48-50 grader i innertemperatur).

Medan fisken är i ugnen, stek pankon med rapsoljan på medelhög värme, krydda med salt och svartpeppar. Stek tills pankon fått lite färg och känns krispig. Ställ åt sidan.

Servera i en djup tallrik med såsen i botten, fisken ovanpå och toppa med pankokrisp och nyriven parmesanost.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken