Pankopanerad lubbfilé med pumpakräm & äpple- & grönkålssallad

Njut av en fiskrätt med höstiga inslag såsom pumpa, grönkål och äpplen.

Ingredienser

4 lubbfilér, runt 600–800 g
2 msk olja
1 msk smör
Salt & peppar
Panko (asiatiskt ströbröd)
1 ägg
vetemjöl

Pumpakräm:
500 g pumpa (gärna en matig variant som t ex Hokkaido)
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 dl torrt, vitt vin
1 1/2 vispgrädde
salt & peppar
1/2 citron

Äpple- & grönkålssallad:
2 syrliga äpplen (t ex Ingrid-Marie)
200 g färsk grönkål
flingsalt
olivolja
äppelcidervinäger

Gör så här:

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko och vetemjöl på varsin tallrik. Doppa lubbfilén först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Lägg därefter fisken åt sidan så länge.

Hacka scharlottenlök och skiva vitlöken. Bryn dem i en kastrull på medelvärme, ha i tärnad pumpa och 1 dl vitt vin. Lägg på locket och låt koka i 5–10 min. Lyft på locket och låt vätskan reducera lite till. Slå därefter på 1 1/2 dl vispgrädde, salt, peppar och saft av en 1/2 citron. Mixa med stavmixer tills krämen är slät.

Stek därefter fisken på medelhög värme i rapsolja och en klick smör ca 2 min på varje sida, salta och peppra. 

Hyvla äpplena tunt på en mandolin, tvätta grönkålen, riv ner den i mindre bitar på ett serveringsfat, ta bort de grova stjälkarna. Strö över en nypa flingsalt och massera in saltet. Tillsätt de hyvlade äpplena och en skvätt olivolja. Smaka av med salt och peppar och en skvätt äpplecidervinäger. 

Servera den krispiga fisken tillsammans med den lena pumpakrämen och den syrliga äpple- och grönkålssalladen.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken