Panerad torskfilé med bakad spetskål

En smakrik rätt med panerad torskfilé, bakad spetskål, jasminris och mango-, kokos- och chili salsa. En enkel vardagsrätt med goda exotiska smaker och med lite sting i. Frukten och hettan tar den panerade torskfilén till nya höjder!

Det fina fasta vita köttet i torskfilén har gjort den till en av de mest uppskattade matfiskarna. Torsk har en relativt mild smak som gör att både barn och vuxna gillar den.

Torsken är en nyttig fisk som är fullproppad av vitaminer och mineraler, såsom selen, vitamin B12, vitamin B6 och omega-3.

Ingredienser

4 personer

800 g torskfilé
200 g Sjöfolket ströbröd
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
1 msk smör
1 st spetskål
2 msk olivolja
Salt & peppar
Jasminris
1 st lime
Mango-,kokos- & chili salsa (den hittar du på Sjöfolkets kolonialhylla)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Klyfta en spetskål i 4 delar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla olivolja över samt salta och peppra. Låt därefter gå in i ugnen i ca 15 minuter.

Vänd fisken i vetemjölet, sedan i de uppvispade äggen och allra sist i ströbrödet. Stek därefter fisken på medelhög värme i rapsolja och en klick smör cirka 2 minuter på varje sida, salta och peppra.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Lägg upp den rostade spetskålen på en tallrik tillsammans med några skedar ris och fisken. Ringla mango-, kokos- och chili salsan över. Servera med en limeklyfta till.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken