Mustig bourguignon på marulk

Laga en mustig gryta med djupa smaker. Tillsammans med en smörig potatiskompott uppstår goda smakbrytningar. Rökighet och mustighet möter hav med smöret som pricken över i:et.

Ingredienser

Bourguignon
800 g marulk
1 pkt bacon
200 g champinjoner
2 st gula lökar
5 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk mjöl
2 dl rödvin
3 dl köttfond
2 kvistar färsk, eller 1 tsk torkad timjan
Smör att steka i
Salt & peppar

Potatiskompott
600 g fast potatis
2 st gula lökar
500 g smör
Salt & peppar

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen. Tärna därefter bacon, gul lök, vitlök och champinjoner. Stek baconet tills det nästan är knaperstekt. Häll därefter i den gula löken, vitlöken och champinjonerna, bryn ytterligare en stund på medelvärme. Klicka i tomatpurén och pudra över mjölet och stek lite till. Slå i rödvinet och låt det reducera till hälften. Häll i fonden samt timjan. Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Ha därefter i marulken i grytan (skurna i 3×3 cm bitar. Låt puttra 2-3 minuter.

Hacka den gula löken till potatiskompotten och stek med smöret. Mosa den färdigkokta potatisen och blanda i löksmöret. Gosa runt och krydda med salt och peppar. Klart att servera!

PS. Vill man kan man göra en krispig sallad på rårivna morötter och vitkål och servera till.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken