Himmelska fiskspett

Fram med grillen

Himmelska fiskspett är ett hett tips till dig som är sugen på att starta grillen, om du ännu inte gjort det! Solen har lyst några dagar i sträck och förhoppningsvis fortsätter den att göra det ett tag till. Så ta fram grillen, drick något gott och börja laga mat utomhus igen. Det är nu allting börjar blomma, fåglar börjar kvittra och det bästa av allt – solens strålar börjar värma mot ansiktet. Det är en härlig känsla och man får sådan lust. Därför är det denna vecka perfekt med ett grill-recept för de som vill känna att våren är här på riktigt och att sommaren inte alls är långt borta.

Hälleflundra passar väldigt bra att lägga på grillen eftersom den blir oerhört saftig och god om man tillagar den på rätt sätt. Himmelska fiskspett är lättlagat för dig som vill mjukstarta grillen och samtidigt få i dig en omega 3-fylld och nyttig måltid.

 

fiskspett

Ingredienser

Ingredienser till 4 personer

700 gram hälleflundra

Marinad till fiskspetten:
4 msk olivolja
Chiliflakes (efter behag)
1 msk pressad citron
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Kryddsmör:
5 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
5 st finhackade marinerade soltorkade tomater
1 dl hackad persilja

Potatis i foliepaket:
16 små delikatesspotatisar
Smör till pensling
Flingsalt
Timjan

Gör så här:

  1. Börja med blötlägga fiskspetten. Blanda en bunke med olivolja, chiliflakes, citron, salt och vitpeppar och låt fiskbitarna (skurna på ca 3 cm stora) ligga i marinaden i ca 15 min. Trä därefter fiskbitarna på spetten. Tips! Trä upp fisken på två st parallella spett så snurrar inte fisken runt när du ska vända spetten på grillen!
  2. Blanda därefter ihop alla ingredienser till kryddsmöret och ställ in i kylskåpet.
  3. Koka potatisen och låt svalna. Lägg därefter i potatisarna i uppvikt grillfolie. Pensla med smält smör och strö över timjan och flingsalt.
  4. Börja med att grilla potatispaketen (nu ska grillfolien vara ihopvikt) på indirekt värme för att ca 2 minuter senare lägga på fiskspetten. De ska grillas i ca 8 minuter över glöd.

Servera med kryddsmöret och krispig sallad! Bon appétit! 

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken