Havskräftor med ramslökspasta, tomater & vitlök

En festlig pastarätt med färska havskräftor. Att rosta skalen gör att smaken från havskräftorna framträder extra tydligt och blir väldigt mustig. Här har vi valt ramslökspasta men man kan självklart välja en annan pastasort om man skulle vilja det.

Ingredienser

4 personer

1 förpackning ramslökspasta (finns på vår kolonialhylla)
1 kg havskräftor
1st fänkål
2-3 st gula lökar
1 msk tomatpuré
1-2 st vitlöksklyfta
Rapsolja
½ liter torrt vitt vin
1 st scharlottenlök
2-3 st vitlöksklyftor
1 knippe färsk barsilika
1 knippe färsk persilja
1 ask småtomater (gärna i mixade färger)
1 st citron

Gör så här:

Sätt på ugnen på 220 g varmluft. Ta bort och skala stjärten på havskräftorna, dela havskräftsstjärtarna på längden, lägg i en skål, ställ åt sidan. Grovhacka gul lök, fänkål och vitlök. Lägg skalresterna tillsammans med grönsakshacket i en ugnsfast form. Klicka i tomatpuré och ringla över lite rapsolja, blanda runt. Rosta av i ugnen  i 10-15 min.

När de rostat färdigt, häll över allt i en kastrull och slå på det vita vinet, låt reducera till hälften, i ca 15-20 min, rör runt då och då.  Sila av och ställ skaldjursfonden åt sidan, släng skalresterna.

Koka pastan enligt anvisningar 

Finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Låt svetta i rikligt med olivolja på medelvärme, häll därefter i med skaldjursfonden. Halvera tomaterna och hacka örterna.

När pastan är klar häll ner den i stekpannan, lägg i tomaterna och de hackade färska örterna, blanda runt.  Sist av allt rörs havkräftstjärtarna ner.

Vid servering, pressa lite färsk citron över – ät och njut!

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken