Hälleflundra med örttäcke & stekt svamp
Riktigt fin måltid med hälleflundra! En fisk som passar perfekt för ugnsbakning. Den får en fast och fin konsistens. Med örttäcke och smörstekt svamp blir det en utmärkt middag!
Ingredienser
700-800g hälleflundra
Salt & peppar
Tomatkompott:
2 st schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 dl vitt vin, torrt
400g krossade tomater
1 msk basilika
2 msk farinsocker
salt & peppar
Örttäcke:
2 msk persilja
1 msk basilika
50 g ströbröd
Stekt svamp:
Kantareller eller valfri
Smör
Olja
Salt & peppar
Gör så här:
Salta och peppra hälleflundrafiléerna. Lägg dem i en smord form.
Fräs tomatpuré i olja med lök och vitlök. Tillsätt vitt vin och reducera till hälften. Tillsätt krossade tomater och koka alltihop tills det blir tjockt. Smaka av med salt, peppar, farinsocker och basilika.
Kyl av och fördela blandningen över hälleflundran.
Kör basilika och persilja i matberedare tillsammans med pankoströbröd tills du får en ljusgrön massa. Strö det ovanpå fisken.
Ställ därefter in fisken i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Stek svampen på hög värme i smör och olja. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med nykokt potatis eller ris.