Grillad tonfisk med mango- & avokadosallad
Somrig maträtt med fräsch sallad och marinerad tonfisk!
Ingredienser
Marinerad tonfisk
Mango- & avokadosallad
2 st mango
1 avokado
2 st mozzarella
olivolja
salt & svartpeppar
0.5-1 st röd chili
1 st salladslök
1 lime
1 knippe koriander
1 lime
Flingsalt
Gör så här:
Grillad tonfisk
Lägg tonfisken på ett hett galler och grilla över direkt värme. Grilla hastigt på varje sida och vänd tonfisken efter 20-30 sekunder. Servera med en rå kärna och en innertemperatur på 31-33 grader. Den råa kärnan är viktig hos tonfisken, annars blir den torr och trådig.
Skär mangon och avokadon i mindre bitar. Skär därefter mozzarellan i större bitar. Blanda mozzarella, avokado, mango, olivolja, salt och peppar i en skål. Skär chili och salladslök tunt och toppa ovanpå salladen. Finriv limeskal och toppa med flingsalt.
Tips! Är man en korianderälskare, toppa alltsammans med korianderblad!