Grillad Seabream med Gremolata

Seabream är en saltvattenfisk som passar jättebra att grilla och det är en fet fisk med härlig smak. Den serveras ofta helgrillad på restauranger runt om Medelhavet och därav anses den som en riktigt delikatess. Det är en portionsfisk och fetthalten gör att den dessutom tar till sig smaker av örter och andra kryddor på ett mycket bra sätt.

När du handlar din Seabream hos oss får du gärna be oss rensa den åt dig, då är det bara att åka hem och fylla fisken med ingredienserna. Släng den på grillen för en lyckad middag! Servera grillad Seabream med Gremolata som är ett fräscht tillbehör till fisken, dessutom är det nyttigt!

Vad är gremolata?

En ljuvlig italiensk blandning av persilja, citronskal och vitlök som är god till det mesta. Den innehåller massa nyttigheter och är dessutom väldigt enkelt att laga. Gremolata kan man servera till både fisk, kött & kyckling!

Vad är Seabream för typ av fisk?

Den kallas både guldsparid och guldbrax utöver sitt namn Seabream. Det är en marin kustfisk som börjar sitt liv som hane men som byter kön till hona vid två års ålder. De vuxna fiskarna lever i små stim på djupare vatten och livnär sig framförallt på musslor, ostron, små fiskar och kräftdjur. Den lever till största delen i Medelhavet och Atlanten.

Grillad Seabream

Ingredienser

Du behöver (4 pers)
4 st Seabream

Fisken
Citron
Chili (välj själv styrka)
Fänkålsfrön
Salt & peppar
Smör alternativt olja

Gremolata:
1 kruka persilja
1 1/2 dl olivolja
finrivet skal av 1 citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt

Gör så här:

Fisken
Fyll fisken med citronskivor, finhackad chili, fänkålsfrön samt salt & peppar. Gnid till sist in skinnet med olja eller smör, dels för att ge fisken mer smak men också för fisken inte fastnar lika lätt på gallret om man inte har ett halster att grilla fisken i.

Gremolata
Hacka persiljan riktigt fint, pressa vitlöksklyftorna och blanda med övriga ingredienser. 

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken