Grillad fjällröding med örtsås
Enkel och elegant middag som består av ljuvlig fjällröding, dillslungad potatis och Sjöfolkets hemmagjorda örtsås. Helt enkelt perfekt vår och sommarmat!
Ingredienser
Dillslungad potatis:
600 g färskpotatis
några klickar smör
1/2 kruka dill
salt & peppar.
Grillad fjällröding:
1 fjällröding (800g till 2 pers)
Valfria örter (t.ex oregano eller timjan)
Citronsaft
Smör
Grillfolie
Gör så här:
Dillslungad potatis
Koka potatisen. Slå av vattnet och ha i en klick smör. Lägg i färsk dill och krydda med salt och peppar. Lägg på locket och slunga runt allt så det blandas.
Grillad fjällröding
Lägg rödingen på ett folieark, gnid in köttet med salt och peppar. Fyll fisken med valfria örter (t.ex oregano eller timjan) droppa lite citronsaft och lägg i en rejäl klick smör. Vik ihop foliearket så att det blir tätt. Grilla fisken ca 15 minuter (beror på storleken på fisken). Fjällrödingen är klar när köttet skivar sig fint, se efter med en gaffel.
Servera med Sjöfolkets örtsås!