Grillad portionsforell med örter
Grilla hel fisk under sommaren! Inget som fastnar på grillen och det är så gott och så enkelt att tillaga! Det går att servera med vad man vill. Som en sommarfräsch sallad eller kokt färskpotatis.
Ingredienser
2 hela portionsforeller
Olivolja
Citron (skal + saft)
Dragon
Fänkålsfrön
Salt & peppar
Steksnöre
Gör så här:
Skär snitt i forellerna.
Gnid in skinnet med lite olivolja så de inte fastnar på grillen.
Mortla fänkålsfrön.
Blanda ihop fänkålsfrön, hackad dragon, citronsaft och rivet citronskal, salt och peppar. Gnid in på insidan av fisken.
Grilla fisken på indirekt värme tills köttet släpper fint från benen. Man kan kolla försiktigt genom att sticka in en gaffel och lyfta på köttet. Grilla 4-5 minuter på vardera sida, lite beroende på hur tjock fisken är. Grilla gärna i halster, annars är ett tips att binda fiskarna med steksnöre så fyllningen stannar i fisken under grillning.
Låt fisken vila 2 minuter. Servera med valfritt tillbehör! Som en somrig, fräsch sallad!