Grillad lax med asiatiska smaker

Sommarens underbart goda grillade lax med asiatiska smaker!

laxfile

Ingredienser

4 personer

800 g laxsida
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad gul lök
1 msk rapsolja
1 dl hoisinsås
1 msk honung
1 msk Sambal Oelek
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 lime saft + skal
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

Fräs lök och vitlök i en kastrull med rapsolja.
Tillsätt hoisinsås, Sambal Oelek, honung, svartpeppar, limesaft + skal.
Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör om då och då.
Låt svalna och mixa med stavmixer för att få den extra slät.
Pensla laxen med glazen och låt stå i kyl i ca 1 timme.
Sätt igång grillen och låt den bli riktigt het.
Gnid in olivolja på laxens skinnsida (alt. lägg laxsidan på ett folieark på grillen) salta på köttsidan och pensla ytterligare en gång med glazen.

Lägg laxen på grillen och lägg på locket. Grilla ca 12-14 minuter eller tills köttet flikar sig när man petar i det. Pensla med hoisinglazen då och då under tiden som laxen grillas.

Toppa med rostade vita sesamfrön och servera med ris eller nudlar!

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken