Grillad kungsfisk
Grillad kungsfisk med rökt paprikamajonnäs och avokadosalsa.
Ingredienser
Fisken
4 fjällade kungsfisk filéer
Cirka 1/2 dl olivolja
Rivet skal av 1 citron
Flingsalt
Nymald peppar
1 skivad citron
Bladpersilja
Rökt paprikamajonnäs.
1 inlagd grillad paprika
2 dl majonnäs
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Mixa samman alla ingredienser till paprikamajonnäsen och ställ in i kylen
Avokadosalsa
2 st avokado
2 st tomater
0,5 st rödlök
2 st salladslökar
0,5 st chili
1,5 msk citronsaft
1 näve färska korianderblad
1,5 msk olivolja
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till majonnäsen och ställ i kylen.
2. Avokadosalsan. Hacka avokado, tomater och korianderblad grovt. Finhacka rödlök, salladslök och chili, blanda ihop allt till en salsa och rör ner pressad citron och olivolja, smaka av med salt och peppar.
3. Skölj fiskarna i kallt vatten. Skåra dem på tre ställen på skinnsidorna med en vass kniv.
Blanda samman olivolja, citronskal, salt och peppar och pensla på båda sidorna av fisken. Lägg citronskivor och hackad persilja på filésidan, salta och peppra.
Grilla fisken i ett fiskgaller med skinnsidan ner mot grillglöden.
Servera den nygrillade fisken tillsammans med avokadosalsa och rökt paprikamajonnäs.
Ps. Kungsfisk tillhör familjen drakhuvudfisk och kallas även Uer eller Rödfisk. Ds.