Grillad fjällröding

Färsk grillad fjällröding är både gott och prisvärt! Ett gott tillbehör till den grillade rödingen är färskpotatis tillsammans med en skvätt romsås (vi har egengjord romsås i vår butik).

Har man ett halster att grilla fisken i är det toppen eftersom det är lättare att vända på fisken och den bränner inte fast på gallret lika lätt. Ett hett tips om man inte har ett halster är att pensla fisken eller gallret med lite olja innan man börjar grilla. Man kan även använda sig av grillfolie, det går utmärkt det också.

Därefter fyller man fisken med vad man själv föredrar. Det är smarrigt med färska hackade örter som dill, gräslök eller persilja. Citronskivor och smör är också gott att fylla fisken med.

Det är också gott att fylla rödingen med skivad tomat och gul lök. Egentligen finns det inga gränser för vad man använder för ingredienser till sin fisk, bara fantasin sätter stopp!

Grillad fjällröding

Ingredienser

Tips till fyllning! Välj själv utifrån tycke och smak!

 • Färska örter som persilja, dill och gräslök.
 • Citronskivor.
 • Salt & peppar.
 • Önskad mängd smörklick. (Då behövs att fisken grillas i grillfolie).
 • Skivad tomat och skivad gul lök.

Gör så här:

Börja med att skölja av rödingen. Fyll därefter fisken med de ingredienser du önskar.

Ex. på fyllning: Dill, salt, peppar, skivad gul lök och smör.

Vill man ha smörklickar i fjällrödingen bör man använda grillfolie! I annat fall kan man linda ett grillsnöre några varv runt fisken så att fyllningen stannar.

Låt fisken ligga på grillen tills skinnet lätt lossnar från fisken.

 

Relaterade inlägg

0
  0
  Din vagn
  din vagn är tomÅtergå till butiken