Gratinerad hummer
Hummer på nyår är ett självklart val när du vill bjuda dina gäster på en oförglömlig måltid.
Gratinerad hummer är enkelt att tillaga i ugn och blir fantastiskt gott. Under vecka 52 är amerikansk hummer veckans fisk hos oss: 549:-/kg
Ingredienser
4 personer
2 st hummer
1 kruka färsk persilja
1 st vitlöksklyfta
1 st citron
50 gram parmesanost
Flingsalt
25 gram smör
Valfri sallad till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela hummern på längden. Klyv först från huvudet ned till stjärten och klyv sist huvudet.
- Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet.
- Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål.
- Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på en ugnsform.
- Klicka över smör och gratinera i ugn i ca 3 minuter.
- Lägg upp de gratinerade humrarna på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera med valfri sallad och citronklyftor.