Fisksoppa med saffran

Är du sugen på att laga något extra gott? Vad sägs om vår kock Carls supersmarriga fisksoppa med saffran. Carl har valt hälleflundra och lax men självklart kan man välja andra fiskar om man hellre vill det. Man kan också addera räkor och musslor för lite extra lyx.

Ingredienser

4 personer
400 g lax
400 g hälleflundra
2 st scharlottenlök
2 st medelstora fänkål
3 klyftor vitlök
1 st chili
2 st lagerblad
en nypa dillfrö
1/2 flaska vitt torrt vin
2 påsar saffran
fiskfond efter smak
5 dl vispgrädde
salt & peppar
1 st morot
färsk dill
lite pressad citron

Gör så här:

Välj ut två goda fiskar. I det här fallet är förslagen hälleflundra och lax. Portionera fiskarna i tärningar om 3×3 cm. Strö på salt och peppar. Ställ åt sidan.

Stek finhackad schalottenlök, fänkål, vitlök, chili, lagerblad och dillfrö på medelhög värme, låt de få lite färg. Häll på en halv flaska vitt vin, reducera ner till hälften. Häll i två påsar saffran, lite fiskfond efter smak, låt det sedan puttra en stund (runt 10 minuter).

Häll därefter i grädden. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt ner fisken i soppan, sjud i ca 5 min.

Servera soppan toppad med tunt hyvlad morot och fänkål (använd mandolin eller potatisskalare för att få till tunnheten) samt färsk dill och lite pressad citron.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken