Citronsmörbakad rödingfilé med fänkålssallad
Fjällrödingen ingår i släktet rödingar och familjen laxfiskar. En underbar fisk som både går utmärkt att både steka och ugnsbaka.
Här bjuder Carl på sitt recept av en riktigt god bakad rödingfilé i ugn!
Ingredienser
2 pers:
1 Citron
400 g rödingfilé
50 g smör
1 Knippe dill
2 st fänkål
Olivolja
Salt
Peppar
Ugn: 125-150 °C 5-6 minuter.
Gör så här:
CITRONSMÖR:
Pressa en halv citron och citronskalet i 50 g smör. Salta, peppra och mosa samman med sked.
FÄNKÅLSSALLAD:
Hyvla fänkål på mandolin, så tunt som möjligt. Hacka dill och blanda med fänkålen. Marinera fänkålsalladen med den andra halvan citronsaft, en skvätt olivolja, salt och peppar.
Ta fram en ugnsfast form, klicka hälften av smöret i formen, planera fisken och klicka på resten av smöret på fisken.
Baka i ugn på 125-150 °C i ca 5-6 minuter. Ta ut fisken ur ugnen och toppa med fänkålen. Servera med Sjöfolkets romsås eller örtsås!