Carls Bobó de Camarão
En klassisk brasiliansk maträtt som kan serveras både med fisk och skaldjur.
Det är väldigt kul att få tag i recept som man aldrig tidigare hört talas om men som är klassiska maträtter för andra människor i andra delar av världen.
Lycka till i det brasilianska köket!
Ingredienser
Skaldjursfond
Röd och grön paprika (En av varje)
Tomater (Valfritt antal coctailtomater)
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 burk Kokosgrädde
1 Citron (saften)
Maizena (om så behövs)
Räkor (valfri mängd)
Persilja
Salt & peppar
Olivolja
Ris
Gör så här:
Finhacka röd och grön paprika, tomater, gul lök och vitlök. Fräs i olivolja tills alltsammans fått en gyllene färg. Tillsätt skaldjursfond, citronsaft och häll därefter i kokosgrädde och rör runt. Upplevs såsen för lös bör den redas med Maizena så att det blir en krämigare konsistens.
Häll till sist i räkor och persilja. Salta och peppra.
Tillaga fisken separat. Gör rullader av rödtungan och tillaga på 100 grader.
Servera tillsammans med ris!