Carls Bobó de Camarão

En klassisk brasiliansk maträtt som kan serveras både med fisk och skaldjur.

Det är väldigt kul att få tag i recept som man aldrig tidigare hört talas om men som är klassiska maträtter för andra människor i andra delar av världen.

Lycka till i det brasilianska köket!

Ingredienser

Skaldjursfond
Röd och grön paprika (En av varje)
Tomater (Valfritt antal coctailtomater)
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 burk Kokosgrädde
1 Citron (saften)
Maizena (om så behövs)
Räkor (valfri mängd)
Persilja
Salt & peppar
Olivolja
Ris

Gör så här:

Finhacka röd och grön paprika, tomater, gul lök och vitlök. Fräs i olivolja tills alltsammans fått en gyllene färg. Tillsätt skaldjursfond, citronsaft och häll därefter i kokosgrädde och rör runt. Upplevs såsen för lös bör den redas med Maizena så att det blir en krämigare konsistens.

Häll till sist i räkor och persilja. Salta och peppra.

Tillaga fisken separat. Gör rullader av rödtungan och tillaga på 100 grader.

Servera tillsammans med ris!

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken