Allt började mer än tre decennier tillbaka när Tom Ekström som nyutexaminerad civilekonom kom tillbaka till Skillinge och började arbeta på det lokala fiskeföretaget. Allt sedan dess har han varit fiskeribranschen trogen och under åren knutit ovärderliga kontakter som lagt grunden till den ödmjuka inställningen inför allt som har med fisk, miljö och Östersjön att göra. I mitten på 90-talet började Tom på egen hand att bygga upp det som idag är Skillinge Fisk-Impex AB och som nu vuxit till att vara en av Sveriges största fiskgrossister. Av Soliditet flera år i rad blivit rankad som ett AAA-företag och av DI ett antal gånger utnämnt som ett Gasell-företag. Numer har han sonen Kristian Ekström vid sin sida så familjeföretaget och traditionen är säkrad.

Fiska med eftertanke
En viktig del i framgången är vår filosofi som bygger på hållbart fiske av främst sill, skarpsill och torsk i södra Östersjön. En filosofi som säkerställer att även våra barn kommer att kunna njuta av färsk fisk. Därför stödjer vi MSC´s arbete för ett hållbart fiske och vi innehar också en MSC-certifiering.

Dagligen får vi fångsten från ett 60-tal fiskebåtar runt sydkusten, från Karlskrona i öster till Lomma i väster. Fångsten sorteras, en hel del fileas och sedan kör vi samma dag ut fisken till grossister i hela Sverige samt till butiker och restauranger i våra egna bilar.

Eftersom vi alltid har tillgång till pinfärska råvaror är det naturligt att vi själva också förädlar och, bland mycket annat, gör sillinläggningar efter våra egna omtyckta men hemliga recept. Lika naturligt är det för oss att ha eget rökeri i Simrishamn, där vi röker fisk på det gamla hederliga sättet med lätt fuktade alved och alspån för den goda smakens skull.

Färsk & fryst fisk på export
Men en hel del av den fisk som landas hos oss i Simrishamn och som inte exporteras färsk, fryser vi i vår toppmoderna anläggning (som självklart heter just Simrishamns Fryshus AB). Färskfryst fisk som sedan exporteras till en lång rad grossister och livsmedelsproducenter runt om i Europa.

Vad gör vi då med alla restprodukter efter att vi fileat fisken? Det tar bland annat producenter av djurmat hand om, för det är ju inte bara vi människor som mår bra av att äta fisk. Ytterligare ett bevis på att vi lever upp till vår filosofi om ett hållbart och miljövänligt fiske. Till 100%!

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken